07 september 2009

Öltilltugg: bröd med flingsalt.

Återigen lanseras ett öltilltugg. Denna gång är det ett vanligt bröd som toppats med flingsalt. Funderar utmärkt ihop med öl. Billigt, matigt och välsmakande. Perfekt med andra ord.

Lite mindre salt hade varit att önska, men det är bara att ruska av degen.

Halvt paket jäst
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl vatten
Flingsalt
Vetemjöl 6 dl

Värm vatten till fingervarmt
Blanda olja, jäst, vatten och salt
Blanda sedan ned 5 dl av vetemjölet

Låt jäsa 30 min

Blanda i det sista av mjölet
Baka ut på en oljad plåt (som en tjock pizzabotten).

Låt jäsa i 30 min

Pensla hela degen med olja.
Strö över rikligt med flingsalt.

Grädda 10-15 min på 200 grader.

Till detta dracks en Black october från Sigtuna Brygghus; en underbar schwarzbier som smakade utmärkt tillsammans med brödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar