31 augusti 2009

Leffe Brune vs Mariestads Export

"Man tager vad man haver", är ett uttryck som tillskrivs Kajsa Warg och som mycket väl passar in på dagens pastasås tillika ölval.

Pastasås känns som något man ofta tillreder utifrån vilka ingredienser man har hemma. I det dahlströmska hemmet fanns idag: purjolök, bacon, rökt skinka, creme fraishe, körsbärstomater och ädelost.

Baconet och purjolöken stektes upp tillsammans. Därefter tillsattes skinkan och ädelosten. När slutet började närma sig så lades några klickar creme fraishe i.
Pastasåsen serverades med körsbärstomater för dess underbara fräschhet.

Ölmässigt blev det som sagt även där minst sagt slumpartat: kylen visade på en Leffe Brune samt några bjudöl i form av Mariestad Export (inköpta på en Ålandskryssning).

Mariestad är som vanligt en stabil matöl som sällan gör någon besviken. Enkel, ren och behaglig smak som passar bra till mat. Bra, kort och gott.

Leffe Brune hade jag inga förhoppningar på. Visst älskar jag att ta en Leffe Brune tillsammans med ädelost och pepparkaka, men skulle verkligen ädelosten vara så tongivande i maten?
Svaret är att Leffe Brune fungerade riktigt riktigt bra, trots att även baconet och purjolöken gav mycket smak. Jag tyckte verkligen att Leffes småsöta känsla blev som en ytterliggare smak till maten. Perfekt med andra ord.

Leffe vann en oväntad seger.


Systembolaget: Mariestad | Leffe Brune

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar