30 juli 2009

Carling Premier vs Bedarö Bitter

På dagens meny stod hemgjorda hamburgare i bröd med avocadoröra. Till detta serverades coleslaw och klyftpotatis. Självklart var det inte bara hamburgare som var hemgjord, utan allt det andra med.

Guacemale, röd lök och bacon är allt som behövs för en välsmakande hamburgare.

Recept till coleslaw

En medelstor morot brukar vara lagom för 3-4 personer.
Tillsätt vitkål utifrån om du vill lägga betoningen på söt (mer morot) eller frisk (mer vitkål).
Två skedar turkisk youghurt brukar passa mig, men det är också en smakfråga.
Salta.

Recept till avocadoröra

Mixa två avocados. Tillsätt två msk filmjölk. Salt och vitlök passar bra till.

Dagens ölmatch stod mellan hypade Bedarö Bitter och en för mig ny bekantskap, Carling Premier.

Anledningen att jag införskaffade den senare var för att burken utlovade kolsyrepatron, vilket jag tidigare aldrig stött på när det gäller lageröl. När jag tog första klunken kände jag direkt hur en otroligt mjuk och rund smak tog tag i mig.
- Står det "smooth" på burken, kastade jag ur mig. Svaret var jakande och en underbar känsla fyllde mig. Så otroligt välsmakande lager tror jag mig inte ha druckit, någonsin. Som en lagerguinness - hur dumt det än låter. Funkar precis lika bra till hamburgare som till festligare tillställningar.

Beska Bedarö Bitter blev på det sättet en otrolig kontrast. Dock inte på ett negativt sätt eftersom Nynäshamns skapelse är en mycket god och smakrik öl, som även den passar helt ok till en maträtt som hamburgare. Tyvärr tenderar den att ta över all smak, vilket blir lite tråkigt. Jag kan tänka mig att den skulle passa bättre om maten varit snäppet smakrikare.

Som vinnare står Carlings underbara skapelse.

Systembolaget: Carling | Bedarö Bitter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar