30 juli 2009

Zlatopramen Half n' half vs Nils Oscar Rökporter

Pizza. Denna underbara maträtt som så ofta tillagats helt utan känsla och med mediokra råvaror. Detta är inte en sådan pizza.

Följ ett vanligt recept för pizzadegen. Byt dock ut ett par deciliter av vetemjölet mot havegryn och grahamsmjöl. Det gör pizzan lite mastigare och mer välsmakande.

Tomatsåsen görs av 3st färska tomater, 2 msk tomatpure, 1 msk olja, 1 krm salt och 1 krm cayennepeppar. Snitta först ett kryss vid tomatens topp. Koka den sedan i vatten tills skalet släpper. Låt kallna. Skala den. Skär upp den i mindre bitar och koka den tillsammans med olja, tomatpure och kryddorna. När den kokat i ett par minuter kan man bred den på pizzadegen, men allra helst använda en mixer för mindre delar.

Garnera med mozzarella, kalkonskivor och champinjoner. Strö sedan över riktligt med ost. Grädda i cirka 10 minuter.

När pizzan är klar - garnera med ruccola.

Dagens duell står mellan Zlatopramens Half n' half och Nils Oscars rökporter. Den senare känns spontant som en på tok för kraftig öl, men jag har givit mig den på att hitta en porter eller stout som ska passa riktigt bra till husmanskost - denna gång pizza.

Tyvärr måste jag direkt meddela att Nils Oscars porter inte passade direkt bra till pizzan. Ölen i sig är ju en väldigt smakrik och härlig, men tillsammans med pizzans sötare toner, så kändes det mer som att portern tog över smaken. Tråkigt.

Zlatopramens öl kändes däremot smaklös efter att ha smakat på rökportern. "Ointressant", kändes som ett passande ord. Dock blev det som så många gånger förr: Mindre smakrik öl passar bra till mat.
Det skall dock tillagas att när Nils Oscars smaker ebbat ut, så visade det sig att Zlatopramen trots allt är en hygglig öl även som sällskapsdryck.

Duellvinnaren blev Zlatopramen.

Systembolaget: Zlatopramen | Nils Oscars rökporter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar