30 juli 2009

Heineken vs Red seal Ale

Söndagsmiddag i det dahlströmska huset innebar denna dag kycklingfilé med timjansås och ris.

Linda in kycklingfiléer i parmaskiva - ugnsstek på ca 200 grader.
Koka ris och gröna linser (i olika kastruller).
Gör en ljus grundsås (bottenredning), men använd hönsbuljong istället. Addera timjan, soja och aningen basilika efter smak.

Till detta dracks Heineken och Red Seal Ale.

Heineken fick inleda, och det kändes som ett enda stort "jaså". Inget speciellt. Varken bra eller dåligt. Bara "jaså". Ointressant.

Red Seal Ale däremot bjöd på en lång, och relativt stark eftersmak. Enligt Systembolaget passar ölet bra till smakrika rätter - vilket nog denna rätt kan klassificeras som i och med den kraftiga smaken från parmaskinkan, samt den underbara timjansåsen. Red Seal passade perfekt!

Red Seal blev dagens vinnare.

Systembolaget: Heineken | Red Seal Ale

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar