30 juli 2009

Sushi - the easy way

Sushi känns ibland som en djungel, där ingredienserna är oändliga. I detta recept är de aningen nedbantade, men med nästan samma resultat.

Mängdläran på högskolan syftade aldrig till detta. Tyvärr.

Fem sjögräsplattor | 250 g sushiris| 400g oskalade räkor | 100-200 g färsk lax (se till att det varit frysen två dagar innan, för att minska bakterierisken) | en gurka | soya | wasabi
Följ anvisningarna för riset. Skala räkor. Skär av gurkan så att den blir lika lång som sjögräsplattorna. Gör samma sak med laxen. Skär upp gurkan på längden i fem lika stora delar. Gör samma sak med laxen. Bred ut riset på plattorna. Lägg sedan lax, räkor och gurka i mitten. Vira ihop. Skär upp i drygt centimetertjocka bitar.
Doppa i den wasabismakande sojan.

Enkelt och gott. Laxen, räkorna och gurkan kan bytas ut mot exempelvis avocado och banan, men det blir då ungefär lika gott som det låter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar