30 juli 2009

Primator Premium Dark vs Boddingtons Pub Ale

Dagens maträtt är helt och hållet en idé av en vän.


Ser föga inbjudande ut, jag vet. Men den var god.

2 kycklingfiléer | En halv purjulök | 2 tsk Pesto | 2 dl grädde | 1 dl mjölk | Ett paket färsk pasta

Stek kycklingfiléer (jag valde att strimla dem) samt purjulök. När kyckling är genomstekt så tillsätt pesto, grädde och mjölk (aldrig någon "matlagningsgrädde", alltid bra råvaror). Koka ihop.
Koka under tiden upp pastan. När den är nästa färdig så häll ner den i såsen. Låt dem koka ihop i ca en minut.

Till detta dracks idag Primator och Boddington. Båda dessa är i mina ögon klara favoritöl.

Boddingtons mjuka och stundtals söta smak passar väl ihop med maten. Trots att Boddington sägs ha en relativt hög beska så är det absolut ingenting som framträder, vilket istället låter matens smaker att blomma ut. Det känns faktiskt som att Boddingtons fungerar lika bra som sällskapsdryck som till en pastasås.

Primator är definitivt ingen ny bekantskap. Oräkneliga är de gånger som jag njutit av en, men aldrig i samband med en maträtt. Jag måste verkligen säga att jag är positivt överraskad, för Primator är precis lika bra som Boddington. Detta trots att Primators choklad- och käcksmaker klart framträder, så tar de heller inte bort någon av matens smaker, utan snarare kompletterar dem. Oväntat.

Vinnaren skulle lika gärna kunnat vara båda, men bägaren väger lite över åt Primator.

Systembolaget: Boddington | Primator

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar