30 juli 2009

Paulaner weissbier vs Mariestad Export



Idag är det en wok som ska tillagas. Personligen är jag av åsikten att det blir godast om man steker varje ingrediens för sig, samt kryddar dem olika. Därför hackade jag upp mina ingredienser i olika skålar, för att kunna steka dem exakt så länge som jag anser vara nödvändigt för att få den perfekta krispigheten.








Vitkål, paprika, lök, morot och kyckling.













De ovanstående ingrienserna, fast nu tillsammans med sojaindräkta nudlar (Observera: Kikkomans soja, alltså ingen svampsoja.)

Ingredienserna stektes och kryddades en efter en. Kryddorna bestod denna gång av cayennepeppar, curry, soja, vitlök och salt. Paprikan valde jag att inte steka alls sedan jag upplever att paprika är så otroligt god i sig själv.

Maten blev väldigt välsmakande, där varje beståndsdel har sin särprägade smak. Exempelvis var det bara kycklingen som smakade curry, och bara löken som smakade vitlök. Moroten tog däremot inte emot cayennepepparen.













I denna första match möttes Paulaner som är en veteöl och den klassiska lagerölen Mariestad. Valet av dryck berodde på att Systembolaget rekommenderar den förstnämnda till "heta och asiatiska inslag", medan Mariestad är lämpad för kycklingrätter. När jag i vanliga fall avnjuter öl så tycker jag att en weissbier är ytterst trevlig att smutta på, medan jag ytterst sällan dricker lageröl.

Paulaner har en markant fruktsmak, vilket är helt förträffligt för en sällskapsdryck, men som helt kolliderar med curryn och chilin från woken. Det känns verkligen inte som att dessa smaker går ihop, alls.

Mariestad å sin sida visar sig vara väldigt intressant. Från att i mina ögon varit en relativt smaklös öl så anser jag nu att woken släppte fram beskan, och skapade en perfekt symbios.

Mariestad är helt klart vinnaren!

Systembolaget: Mariestad | Paulaner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar